17.07.2009

Murat Bardakçı-Erhan Afyoncu & Murat Belge-Halil Berktay'a karşı


Hikayemiz Murat Bardakçı-Erhan Afyoncu ikilisine karşı Murat Belge ve Halil Berktay arasında geçmektedir. Ara ara Fatih Altaylı da hikayemize konuk olmaktadır. Her şey görünen kısmıyla Murat Bardakçı'nın bir arkadaşından duyduklarıyla başladı.
Esma sultan'dan seks manyağı Messalina yaratmaya çalışmak


Bir gün sonra Habertürk'te köşe yazısını okuyanlar anlamamış gibi, "Sultan'dan seks manyağı yaratan İstanbul uzmanı / Habertürk yazarı Murat Bardakçı'nın isim vermeden yerden yere vurduğu ‘entelektüel, yazar, profesör, solcu, kültür adamı, filozof... un kim olduğu ortaya çıktı" yazısıyla Murat Belge'yi "inceleyen" garip bir "dosya" çıktı. Murat Belge çok gecikmedi. Murat Bardakçı'nın köşe yazısına ve yukarıdaki dosyaya üc güne yayılan bir yazıyla cevap verdi. bardakçı'nın yorumlarından girdi, Habertürk'ün "tetikçi"liğinden çıktı.
Çirkin bir saldırı
“Devam” yazısı
Tetikçinin tetikçisinin tetikçisi

Bu yazılara Habertürk'le alakalı yorumlar olduğu için Fatih Altaylı da bir köşesinde cevap verdi. Düelloya Halil Berktay yandan girdi, köşe yazısında bir paragrafla da olsa Murat Bardakçı'yı ve programını yazdı. Bardakçı bu satırlara bir cevap yazmadı, ta ki berktay başka bir gün yazı yazana kadar...
Medya, el-masum daima


Murat Bardakçı, Murat Belge'nin üç gün süren yazılarına karşılık, Murat Belge'nin Bilgi Üni'de çıkan Osmanlı’da Kurumlar ve Kültür kitabındaki tashihleri kaleme aldı. Halil Berktay'a "laflar" hazırladığını belli etmiyordu henüz.
Yanlişin bu kadarı Belge'ye bile yakışmıyor


Murat Belge "son" olduğunu söyleyerek Murat Bardakcı'ya cevap niteliğinde bir yazı yazdı ama artık olay eleştiri ve tashih okumalardan farklıydı. Murat Bardakçı'nın belaltı yazılarına dayanamayan Murat Belge, belki de ilk defa uslubunu bozarak imalı da olsa hakaret etti. halbuki istese Mustafa Armağan'ın Şahbaba'da yakaladığı onlarca hatanın hesabını sorabilirdi, çünkü Murat Bardakçı o yazıya üzerinden haftalar geçmesine rağmen cevap verememişti. veya Murat Bardakçı'nın "Esma Sultan'a şöyle dedi, böyle dedi" kendince "ahlak" kokan yazısından sonra Sultan Abdülaziz'i playboy gibi gösterdiği, tek kaynağa dayanan bulvar köşe yazarının kaleme aldığı "hayali olayı" anlatan yazıya değinebilirdi.
Bardakçı Murat bey’e cevabımdır


Halil Berktay, "Murat"ların çarpışmasına ve Fatih Altaylı'nın kenardan desteğine tarafsız kalamayarak, Haberturk temelli, Murat Belge'ye destekli, Murat Bardakçı'ya yandan sataşan bir yazı kaleme aldı.

Murat Bardakçı gecikmedi, dört gün sonra Halil Berktay'a hazırladığı lafları sıralamaya başladı...
lakabıyla ve geçmişiyle beraber...
Aport eğitimi almış ordinaryüs doçent


Bu sefer Halil Berktay iki günlük bir dizi kaleme aldı.
Bardakçı'ya taktığı lakabı ikinci yazıya saklamıştı..
Günümüzün Hasan Şevket’leri, Nuri Cemil’leri


Diğer gün araya Fatih Altaylı girdi tekrardan.
Halil Berktay'a dokundurdu.
Grup mastürbasyonu


Halil Berktay bombayı sona saklamıştı.
Murat Bardakçı'ya lakabı taktı.
Tarihçiliğin Adnan Hocası

Bu sefer Murat Bardakçı karşısında iki kişi olduğunun düşüncesiyle (yardımcısı Altaylı tarihçi olmadığı için tam destek olamıyordu) ve artık tek gün ayırmaktan sıkılmış olsa gerek aynı günde Murat Belge ve Halil Berktay'a cevap verme gereği hissetti. yazı başlığı dahi eleştiri düzeyinin artık yerlerde süründüğünün göstergesiydi...
Filologluktan 'fino'logluğa geçenler için lazımlık destanı

Halil Berktay, hem Murat Bardakçı'ya, hem birilerinden duyduğu "hikayeleri" doğrultmadan köşesinde yazan Fatih Altaylı'ya cevap verdi, hem de hakkında bir dosya hazırlayan Odatv'ye mesaj gönderdi.
Tırnağı olamazsın
Söylenecekler ve söylenmeyecekler

Murat Bardakçı, Halil Berktay'ın yazdıklarına köşesinde cevap verdi.
Esersiz akademik ünvan 'tiki'leri

Halil Berktay yazmaya
Tarihçi değil, ama “kanaat önderi” ?

Murat Bardakçı da cevap vermeye devam etti...
Sana "yazdıkların zor anlaşılıyor" demedim, "yazamıyorsun" dedim

Yazılarda adından sıkça bahsedilen Erhan Afyoncu ise köşesinde cevap vermiş.
Vah vah... bu hallere de mi düştün!
Halil, tarih merakını git kumdan kaleler yaparak tatmin et!

Halil Berktay yazmaya devam ediyor...
Asr-ı saadet hayali
Bir alanın uluslararasılaşması
Tarihin ninnisi

Tartışmaya köşesinde yer verenlere gelecek olursak...

İlber Ortaylı
Filologa not

Oray Eğin
Kendisine tanrı muamelesi yaptıran ilk aydın

Odatv
İşte taraf yazari Halil Berktay'in sicili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Site Meter