18.07.2009

Murat Bardakçı-Mustafa Armağan; Bir Abdülhamid polemiği


Teke Tek Özel programında Murat Bardakçı'nın II. Abdülhamid'in şarap içtiğine dair söylemleri üzerine Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı kitabıyla büyük başarı yakalayan, Abdülhamid hakkında tarihseverler tarafından sahiplenilmesi beklenen Mustafa Armağan köşesinde Mustafa Armağan'dan Murat Bardakçı'nın iddiasına cevap başlıklı yazısıyla cevap vermişti. Bardakçı bu yazıya karşılık, tv programında bir şehzadeyi şahit göstererek dediklerinin doğru olduğunu iddiaya devam etmişti. İki taraf arasındaki kıvılcım için Bardakçı'nın yine bir iddiasını beklemek gerekti.
Bardakçı bu sefer II. Abdülhamid'in en efsane yönlerinden biri olan, İsrail'in kurucusu Theodore Herzl'e söylediği; "bu topraklar kanla alınmıştır ve Devlet-i Aliye'min satılık tek bir karış toprağı yoktur" sözünü belgeyle çürüttüğünü iddia ettiği yazı oldu. İsrail, az kalsın Kuzey Irak'ta kurulacaktı.
Mustafa Armağan bu iddiaya o gün çıktığı tv programında ve köşesinde Abdülhamid'in Siyonizm'le dansı yazısıyla cevap verdi. Bardakçı alınmıştı; çünkü Mustafa Armağan detaylı olmasa da Şahbaba kitabıyla alakalı bazı tashihleri yazı arasında okurlara sunmuştu. Bardakçı, Abdülhamid'in üzerinden para kazanıyorlar düşüncesiyle (bu şekilde hanedan ve ittihatçıların günlüklerini, özel arşivlerini kitap yaparak yayınlamak ne oluyor diye soran çıkabilir her an) bir yazı kaleme aldı: Sultan Abdülhamid'i Satış ve Pazarlama Holding A.Ş.
Artık tartışma seviyeli uslubunu kaybetmiş olsa gerek ki, Mustafa Armağan da baltaları çıkarttı ve uzun zamandır sakladığı Bardakçı'nın hatalarını okurlara sunmaya karar verdi. Hem Abdülhamid'le ilgili "efsanenin bitişi" suçlamalarına cevap olan hem de Murat Bardakçı'nın gözbebeği Şahbaba'daki hataları gözler önüne seren bu yazıya Bardakçı'dan henüz net bir cevap gelmedi; Murat Bardakçı efsanesi bitiyor

4 yorum:

patron_us dedi ki...

Murat Bardakçı programında konuştu. Cevap vermedi demek bu kadar süre sonra komik. O tartışmaların sonrasında Mustafa armağını çağırdı herhangi bir kanalde herhangi bir programa. İstediği yerde konuşalım dedi! Youtube bazı kişiler kesip bunları koyuşlar. Herhalde bundan korkanlar sildirmişler bu videoyu ordan... Kim cevap vermiyor belli!

Yağız Gönüler dedi ki...

Murat Bardakçı, Mustafa Armağan'ın m'si olamaz. Osmanlıcanın ustasıyım diyor ama şahbaba adlı kitabındaki hatalarını birbir ortaya çıkardı Armağan hoca. Kendisinden iyi tanburcu olur orası ayrı..

Unknown dedi ki...

Mustafa Armağan tüm tarihe belgelerle değilde kendilerinin bile olmayan ideolojileriyle bakmaktadır. En basitinden Abdülhamit gibi bir padişahı bundan önce gelen ve çok büyük başarılar elde etmiş padişahları hiçe sayarak nerdeyse peygamber seviyesine çıkarmaktadır. Padişah içki içsin veya içmesin bunların bizi ilgilendirmez. Bizim insanlardır.Yöneticidir hata yapmışta olabilir.Bence abartmamak lazım.
Ayrıca Nerdeyse İsrail Kuzey Irak ta kurulacaktı meselesini Murat Bardakçı değil adı Vahdettin olan bir tarihçi belgelerle ortaya çıkardı. Ama amaç ideoloji olunca doğrular bile görmezden gelinip ideolojiyi yazan her zaman doğru oluyor. Biraz bakıp savunduğunuz şeylerin bir hiç ve de dışarı kaynaklı olduğunu ne zaman anlayacaksınız bilmem:??:

Unknown dedi ki...

@ralochor eğer hiç Mustafa Armağan kitabi okusaydınız BÜTÜN CÜMLELERİN altına dipnot olarak delil,belge ve kaynak verdiğini görürdünüz.Abdulhamit'in Kurtlarla Dansı 2 kitabını okumanızı tavsiye ederim...

Yorum Gönder

 
Site Meter