14.01.2011

MUHTEŞEM HATALAR 3


Banu Güven-Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars

Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın kızı Ayşe Hamide Sultan'ın oğlu Osman Nami Osmanoğlu'nun kızı Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars. Yakın zamanda kaybettiği babasının acısını halen yaşıyor. Osmanoğlu soyadını gururla taşıdığını belirtiyor:

"Osmanoğlu soyadını gururla taşıyoruz." diyor Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars. "Dedelerimiz bu ülke için hep güzel işler yapmışlar." diyerek başlıyor babasını anlatmaya: "Babamın Fransa'da çok iyi bir işi vardı. Hastanelere radyoloji merkezleri kuruyordu. Yasak kalkınca ilk gelenlerden biriydi. Çünkü vatanını çok seviyordu. Annesi Ayşe Sultan hep İstanbul'u anlatırmış. Saray hikâyeleriyle büyümüş babam. 1974'te Türkiye'ye geldi. Bir yıl sonra da vatandaşlık aldı."

En son NTV'de Banu Güven'in konuğu oldu. Muhteşem Yüzyıl'ı konuştular. Galiba Banu Güven "çağırdığına" pişman oldu programın sonunda. Çünkü o kadar yerde anlaşamadılar ki, o kadar yerde bu dizinin Osmanlı'ya verdiği zararı çok güzel bir şekilde Adile Hanım anlattı ki, Banu Güven kavrayamadı, çoğu yerde değiştirelim, o konuyu açmayalım dedi durdu. Güven programı sunmaktan ziyade, dizinin "gerekliliği" konusunda seyirciyi o kadar ikna etmeye çalıştı ki Adila Hanım itirazlarını "usluplu" bir şekilde tekrar tekrar anlatmaya çalıştı.
Mutlaka izlenmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Site Meter