14.05.2011

Eksi Sozluk ve İlber Ortaylı

İlber Ortaylı malumunuz, Türkiye'ye tarihi sevdiren adam olarak bilinen, Türkiye'de en çok tanınan tarihçimiz. Pervasızlığı, çok bilmişliği, her şeyi beğenmemesi efsane olup çıkmıştır. Eskiden ara ara çıktığı TVlerde şimdi sıklıkla görünmesi bazen tekrara düştüğü anlar olmasına neden olsa da her zaman zevkle dinlediğimiz, saatlerin su gibi akmasına neden olan değerli bir tarihçimizdir.
Öğrencilerinden Ahmet Nezihi Turhan da İlber Ortaylı'nın farklı yönlerini, özelliklerini ve farklı kişilerden portresini merak ederek bir kitap projesine soyunmuş. Ve kitap geçen senelerde neşredildi.

Kitabın içinde Yılmaz Öztuna'dan Beşir Ayvazoğlu'na birçok kişinin kaleminden Ortaylı'nın farklı yönlerini okumanız mümkün. İlginç olan ise, bu tür kitaplarda bugüne kadar rastlamadığımız bir durum, kitapta "ek" bölümde Eksi Sozluk'te İlber Ortaylı" başlığına rastlamak. Kitapta hangi mesajların yer aldığını henüz bilmiyoruz ama Ortaylı'nın Murat Bardakçı'ya rağmen zaman zaman Eksi Sozluk'ten yana taraf olması bundan mıdır bilinmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Site Meter